Política

Control electrònic per als sol·licitants d’asil

El Ministeri de l’Interior del Regne Unit va anunciar ahir que preveu instal·lar dispositius de seguiment electrònic a sol·licitants d’asil que hagin arribat al país a través de rutes “innecessàries i perilloses”. El ministeri va assenyalar que el programa, plantejat com una prova que durarà dotze mesos, té com a objectiu “millorar i mantenir el contacte” amb els demandants d’asil.

Segons la cadena pública BBC, els primers que poden ser objecte d’aquest seguiment són els que havien de ser enviats a Ruanda aquesta setmana, una deportació que va ser bloquejada pel Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Un portaveu d’Interior va informar que almenys un aquests set sol·licitants d’asil ha de ser posat en llibertat per ordre judicial i va assegurar que s’utilitzara dispositius electrònics “quan sigui apropiat”.

La ministra de l’Interior, Priti Patel, va criticar en una entrevista al diari The Telegraph l’“escandalosa” decisió del TEDH, un tribunal internacional aliè a la Unió Europea fundat el 1959.

Un portaveu del primer ministre britànic, Boris Johnson, ha deixat oberta la possibilitat que el Regne Unit decideixi abandonar la Convenció Europea de Drets Humans, per la qual s’adscriu a la jurisdicció del TEDH i va remarcar que “totes les opcions estan sobre la taula”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.