Economia

Estat espanyol

Martínez-Almeida anuncia un districte financer a Madrid per competir amb Londres i Franfkurt

L’alcalde assegura que la nova demarcació administrativa “generarà marca” i permetrà “individualitzar i singularitzar” els serveis públics

La zona inclou l’espai entre les torres de Chanmartín i la zona de Madrid Nuevo Norte

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, vol crear un districte financer al nord de la ciutat, que pretén que tingui capacitat per competir amb la City de Londres i Frankfurt.

Durant la seva intervenció aquest dimarts al debat sobre l’estat de la ciutat, Martínez-Almeida ha explicat que l’Ajuntament modificarà el reglament orgànic del ple per constituir una nova demarcació a la capital espanyola que comprendrà l’espai entre les torres financeres de Chamartín i la zona de Madrid Nuevo Norte.

Segons l’alcalde madrileny, aquest nou districte, el número 22 de la capital, tindrà dos “avantatges extraordinaris”. D’una banda, segons ell,  “generarà marca per a Madrid” i “capacitat de competir amb la City de Londres o el districte financer de Frankfurt”. De l’altra, tindrà l’avantatge de poder establir una “demarcació administrativa” que permetrà “individualitzar i singularitzar” els serveis públics d’aquesta zona, en tant que té “particularitats diferents” a altres de la ciutat.