Societat

Estat espanyol

Arxivada la causa contra l’exjutge del TC Fernando Valdés per maltractar la seva parella

El TSJM admet un informe forense que el declara incapacitat per assistir al judici

El magistrat va ser detingut a l’agost de 2020 després d’una forta discussió amb la seva dona

El titular del Jutjat Penal 34 de Madrid ha arxivat provisionalment la causa per violència masclista que instruïa contra l’exmagistrat del Tribunal Constitucional (TC) espanyol Fernando Valdés Dal Re, per “malaltia sobrevinguda”.

El jutge ha estimat un informe forense presentat per la defensa que assegura que Valdés es troba “incapacitat per comparèixer al judici” pel seu deteriorament cognitiu i que descarta “la possibilitat que pugui millorar”.

En una interlocutòria emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid, el magistrat exposa que, basant-se en l’informe emès pel forense, descarta la possibilitat que l’investigat pugui comparèixer en un termini breu de temps, per la qual cosa ha decidit arxivat la causa de forma provisional fins que el seu estat de salut permeti la seva compareixença.

La fiscalia i la defensa de Valdés també han demanat l’arxivament de la causa.

El ministeri públic demana 10 mesos de presó per a l’exmagistrat del Constitucional per un presumpte delicte de maltractaments en l’àmbit familiar.

La tarda del 10 d’agost de 2020 Valdés va discutir amb la seva dona, que per tancar el conflicte va pujar a un pis superior, confiant que donades les patologies que patia el seu marit no la seguiria. Però aquest va pujar i la dona, preocupada per la seva integritat, va demanar auxili.

Alguns vianants i veïns van alertar la policia, que el va detenir poc després. No obstant, tant ell com la seva dona han negat sempre qualsevol agressió física o psíquica.

El magistrat va renunciar com a membre del TC el 14 d’octubre del mateix any arran del seu processament, que es va tramitar inicialment al Tribunal Suprem. Però en perdre la condició d’aforat per la seva dimissió, el cas va tornar al jutjat que va conèixer els fets en un primer moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.