Política

El centredreta guanyaria les eleccions italianes

Un estudi preveu una victòria clara del bloc de dreta si Draghi acaba dimitint

Un estudi que té en compte les últimes enquestes electorals d’Itàlia preveu una victòria clara del bloc de centredreta, liderat pels ultradretans Germans d’Itàlia, en unes eventuals noves eleccions generals al setembre.

Segons l’estudi de les empreses d’anàlisi de l’opinió pública YouTrend i Cattaneo Zanetto & Co, si la dimissió de l’actual primer ministre, Mario Draghi, anés endavant i el president de la República, Sergio Mattarella, hagués de dissoldre el Parlament, el centredreta s’enduria el 60% dels vots, una victòria molt àmplia en un país amb un sistema polític tradicionalment molt fragmentat.

Draghi va presentar la dimissió la setmana passada després que el seu soci de govern, el populista Moviment Cinc Estrelles (M5S), rebutgés donar suport a l’executiu en una moció de confiança al Senat. El president Mattarella no va acceptar la dimissió i va demanar al primer ministre que s’adrecés al Parlament aquesta setmana per mirar de recuperar la unitat en un temps de tensions internacionals i en l’àmbit econòmic. Si les desavinences entre els socis de la coalició de govern no es resolen i Mattarella ha de dissoldre la cambra, els conservadors ho tenen tot de cara per obtenir la victòria per primer cop des del 2008.

L’estudi de YouTrend i Cattaneo Zanetto & Co preveu que el bloc de dretes, que inclou la Lliga de Matteo Salvini; Força Itàlia, de Silvio Berlusconi, i els Germans d’Itàlia, de Giorgia Meloni, obtindrien fins a 221 escons dels 400 de la cambra baixa i 108 dels 200 que té el Senat. Els Germans d’Itàlia encapçalen, a hores d’ara, les enquestes amb un suport popular del 22% dels vots, davant del centreesquerrà Partit Democràtic (PD). En cas d’una victòria del centredreta, Meloni seria la candidata més ben situada per convertir-se en primera ministra, tot i que podria nomenar algú altre si ho volgués.

Mentrestant, el líder del PD, Enrico Letta, continua treballant per bastir una aliança electoral amb el M5S i altres formacions per mirar d’evitar una victòria de les forces conservadores en les pròximes eleccions, que si es resol la crisi actual està previst que es facin a començament de l’any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.