Economia

economia

El grup Volkswagen cessa per sorpresa a Diess com a conseller delegat

El seu substitut serà Oliver Blume que continuarà exercint com a màxim responsable de Porsche

El grup automobilístic Volkswagen (VW) ha cessat aquest divendres per sorpresa com a conseller delegat a Herbert Diess, que serà substituït per Oliver Blume a partir de l’1 de setembre de 2022.

El consell de supervisió de Volkswagen ha informat avui en un comunicat després d’una reunió que nomena a Blume, de 54 anys, nou conseller delegat del grup, posició que exercirà al costat del seu actual càrrec com a màxim responsable de la marca Porsche, que també continuarà exercint després de la sortida a borsa del fabricant alemany de vehicles esportius.

El consell de supervisió del grup VW ha decidit dur a terme un canvi de generació i agraeix a Diess, de 63 anys, la seva gran contribució a la transformació del consorci.

Diess, que ha estat conseller delegat del grup des d’abril de 2018, ha arribat a un acord amb el consell de supervisió per a deixar la companyia.

El consell de supervisió del grup VW considera que Diess ha donat molts impulsos de producte, ha reorientat la cartera de producte i impulsat la mobilitat elèctrica.

Per la seva banda, Blume va entrar en 1994 en el grup VW i ha exercit diverses funcions en les marques Audi, Seat, VW i Porsche. Des de 2015, Blume és conseller delegat de Porsche i ara continuarà la transformació del grup VW.

Amb els canvis, el director Financer del grup VW, Arno Antlitz, assumeix també el càrrec de director d’Operacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.