Societat

ALEMANYA

Descontrolat l’incendi en un bosc de Berlín originat per la detonació d’un dipòsit d’explosius

És al bosc de Grunewald, el més gran de la capital alemanya

El foc afecta 1,5 hectàrees

Efectius del cos de bombers de Berlín intenten controlar l’incendi que s’ha originat al bosc de Grunewald, el més gran de la capital alemanya, per la detonació en un dipòsit d’explosius situat al recinte d’aquesta zona forestal.

Fins ara, els bombers no han pogut accedir al dipòsit per por que es produeixin noves detonacions i treballen en un radi d’un quilòmetre de distància al seu voltant per evitar la seva extensió, segons informació de la televisió pública regional Rbb.

El foc s’ha originat aquesta matinada i afecta 1,5 hectàrees del bosc, que té una superfície total de 4,5 hectàrees i que es troba entre dos districtes de l’oest de la ciutat.

L’autopista que travessa el bosc ha quedat totalment tallada al trànsit, així com també diverses carreteres i carrers veïnals.

La situació és d’extrema complexitat a causa del citat dipòsit, un lloc on regularment els equips d’artificiers detonen de forma controlada explosius i munició. A l’estiu no es fan aquestes operacions controlades però els explosius es mantenen allà emmagatzemats fins que es reprenen les detonacions, a la tardor.

L’incendi s’ha produït, a més, un dia en què s’esperen màximes de fins a 37 graus a Berlín. El bosc de Grunewald, com altres de la capital alemanya i del veí land de Bradenburg, pateixen els efectes de la sequera després de diversos anys amb menys pluges de l’habitual i amb successives onades de calor.

Al bosc s’hi han desplaçat 150 bombers, a més d’efectius de la policia i equips de rescat, helicòpters i drons de vigilància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.