Política

Ucraïna

Almenys 22 morts en un atac amb míssils russos a una estació de tren, segons Kíiv

El bombardeig ha deixat també una cinquantena de ferits

La xifra de víctimes podria augmentar perquè quatre vagons han cremat

Un atac rus amb míssils contra una estació de trens de la regió ucraïnesa de Dnipropetrovsk ha deixat aquest dimecres almenys 22 morts i una cinquantena de ferits, segons ha denunciat el president del país, Volodímir Zelenski.

“Chapline és el nostre dolor avui. Fins aquest moment hi ha 22 morts, cinc d’ells calcinats al seu cotxe; ha mort un nen d’11 anys, un míssil rus va destruir casa seva”, ha lamentat Zelenski en el seu habitual discurs nocturn. El president ucraïnès ha explicat que les operacions de recerca i rescat a l’estació de tren continuen.

“Farem que els ocupants assumeixin la responsabilitat de tot el que han fet. I certament expulsarem els invasors de la nostra terra”, ha assegurat quan es compleixen els sis primers mesos de la invasió russa del país.

Hores abans, durant la seva intervenció per videoconferència davant el Consell de Seguretat de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), Zelenski ha donat una primera xifra de 15 víctimes mortals. Però ha explicat que els projectils han impactat directament en vagons que es trobaven aturats a l’estació i quatre d’aquests han cremat, per la qual cosa no ha descartat que la xifra de víctimes pugui augmentar.

“Fins ara, almenys 15 persones han mort i al voltant de 50 han resultat ferides. Els efectius de rescat hi estan treballant, però malauradament el nombre de morts encara pot augmentar”, ha explicat Zelenski, segons una transcripció facilitada pel govern ucraïnès.

La intervenció del polític ucraïnès ha patit problemes tècnics al principi i això ha fet que algunes de les seves frases no s’hagin pogut escoltar a Nova York. Aquesta incidència ha estat molt criticada per Rússia,  que havia demanat que no es permetés a Ucraïna participar per videoconferència en la sessió.

El líder ucraïnès ha denunciat que aquest tipus d’atacs s’han convertit en una rutina al seu país, que “lluita per la seva llibertat contra el terror rus”. “Així és com vivim cada dia. Així és com Rússia s’ha  preparat per a aquesta reunió del Consell de Seguretat”, ha etzibat.

La UE condemna l’atac rus a una estació de tren a Ucraïna

EFE

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha condemnat aquest dimecres l’atac rus en una estació de tren a la regió ucraïnesa de Dnipropetrovsk, que ha deixat almenys 15 morts i 50 ferits.

“Horroritzat per l’atac amb míssils a l’estació de tren de Chapylne que ha matat i ha ferit molts civils en el Dia de la independència d’Ucraïna. Els nostres pensaments estan amb les famílies. Els crims de guerra no quedaran impunes”, ha assegurat Michel a les xarxes socials. “La solidaritat internacional amb Ucraïna no es rendirà”, ha afegit.