Política

Truss afirma que Elisabet II ha estat “la pedra” sobre la qual s’ha erigit “el Regne Unit modern”

La primera ministra britànica destaca la vocació de servei de la desapareguda monarca

La líder ‘tory’ assegura que el seu llegat perdurarà

La recent nomenada primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, ha afirmat aquest dijous que Elisabet II, ha estat una font d’“estabilitat” i “fortalesa” per al país.

En una declaració amb motiu de la mort de la reina d’Anglaterra des de la seva residència oficial, al 10 de Downing Street, Truss ha afirmat que el seu traspàs ha suposat “un gran impacte per a la nació i per al món”, i que el Regne Unit està “devastat” i “commocionat” per la notícia.

Truss, que va rebre l’encàrrec formal de la reina per formar govern al castell de Balmoral, en el que va ser l’últim acte oficial de la monarca, ha destacat la vocació de servei al país de la desapareguda monarca. “A principis d’aquesta setmana, als 96 anys, es va mantenir decidida a complir amb els seus deures quan em va nomenar com la seva quinzena” cap de govern, ha recordat.

“Al llarg de la seva vida ha visitat més de 100 països i ha tocat la vida de milions de persones a tot el món. En els dies difícils que s’acosten, ens reunirem amb els nostres amics de tot el Regne Unit, la Commonwealth i el món per celebrar la seva extraordinària vida de servei”, ha indicat.

La flamant líder tory ha destacat que en els seus 70 anys de regnat Elisabet II, que va assumir just després de la descomposició de l’Imperi Britànic, va liderar el desenvolupament de la Commonwealth i que ara el Regne Unit és “una nació dinàmica, moderna i pròspera”.

Segons ella, la reina va aportar “l’estabilitat i la força que necessitàvem”, així com “l’esperit mateix del Regne Unit”. Elisabet II va ser “la pedra sobre la qual es va construir el Regne Unit modern”, ha afegit. Truss ha promès que aquest esperit “perdurarà”.

“És un dia de gran pèrdua, però la reina Isabel II deixa un gran llegat”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.