Educació

Foment vol que es redueixi el desajust en l’FP

Foment del Treball ha reclamat al govern que millori l’orientació professional i “minimitzi el desajust” entre l’oferta i la demanda de places de formació professional (FP). La patronal recorda que hi ha unes 27.000 places d’FP per cobrir, mentre que 20.000 estudiants estan sense vacant en la seva especialitat de preferència, i considera que hi ha hagut una deficient planificació. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va explicar en la presentació del curs escolar que el procés no és prou immediat perquè un 25% de l’alumnat sol·licita un cicle formatiu i després no s’hi acaba matriculant, pel que s’ha de fer un segons procés d’informació i matrícula. Els preinscrits en aquesta segona fase sabran quina plaça tenen assignada el dia 21.

Per solucionar-ho tot plegat, Foment ha proposat la creació d’un grup de treball específic que abordi els problemes d’assignació de places d’FP per així evitar que la problemàtica es converteixi en un “problema estructural”. “No donar resposta a un projecte de vida professional genera incertesa, decepció i desconfiança en 20.000 famílies”, ha indicat la patronal. “Si la situació es torna estructural i no conjuntural, suposaria un greu problema social i econòmic”, ha insistit Foment del Treball, que confia que hi ha marge i voluntat política per millorar la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.