Salut

Coronavirus

L’OMS veu més a prop el final de la Covid-19

El director general de l’agència de l’ONU creu que mai no s’ha estat “en millor posició” per acabar amb la pandèmia

Tedros Adhanom destaca que la setmana passada la xifra de morts pel coronavirus va ser la menor des del març de 2020


L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha afirmat aquest dimecres que veu la “meta” per vèncer la Covid, però ha demanat “no parar de córrer” fins arribar-hi.

El director general de l’agència de salut de Nacions Unides, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha comparat la cursa per acabar amb la pandèmia amb una marató, i ha subratllat que, com els corredors d’aquesta disciplina quan veuen la cinta final, el que toca és esprintar.

“La setmana passada la xifra de morts per la pandèmia va ser la menor des del març del 2020. No hem estat mai en millor posició per acabar amb la Covid. Veiem la línia de meta, estem en posició de guanyar, però ara és el pitjor moment per parar de córrer, és l’hora d’accelerar”, ha dit.

Tedros ho ha dit durant una roda de premsa per parlar de qüestions d’actualitat sobre salut, durant la qual ha convidat a prendre “l’oportunitat” que es presenta per posar el punt i final a la pandèmia.

En aquest sentit, el màxim responsable de l’OMS ha anunciat que la institució ha elaborat un document “basat en l’evidència dels últims 32 mesos” adreçat als països d’arreu del món perquè sàpiguen com fer front a la pandèmia des del punt de vista sanitari però també, entre d’altres, des de l’econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.