Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia enviarà 170 tancs i 100 peces d’artilleria i morters a Bielorússia

El règim de Lukaixenko insisteix que les tasques d’aquesta agrupació són purament defensives

Rússia enviarà uns 170 tancs, fins a 200 vehicles blindats de combat i fins a cent peces d’artilleria i morters a la frontera sud de Bielorússia amb Ucraïna, segons ha informat aquest dilluns el ministeri de Defensa bielorús.

El viceministre bielorús de Defensa per a la Cooperació Militar Internacional, el coronel Valeri Revenko, ha publicat al Twitter aquesta informació després d’informar 19 agregats militars estrangers del reforçament de la frontera estatal de Bielorússia i de la Unió Estatal amb Rússia en el sud del país.

A l’equip militar que enviarà el Kremlin a Bielorússia, que ha fet costat logísticament a Rússia en la seva campanya militar a Ucraïna i va prestar el seu territori per al fracassat atac al febrer contra el nord i nord-est del país veí, se sumaran fins a 9.000 militars russos per a integrar una “agrupació regional” rus-bielorussa.

Segons Revenko, les unitats russes estaran desplegades en quatre polígons d’entrenament en l’est i centre de Bielorússia. Les forces de l’agrupació regional efectuaran “exercicis tàctics” en territori bielorús amb “foc real i llançaments de míssils antiaeris”.

“El contingut principal d’aquests esdeveniments seran exercicis tàctics, que inclouen trets amb foc real i llançament de míssils guiats antiaeris, exercicis especials d’equips d’enginyeria, d’organització de comunicacions, seguretat i logística”, ha explicat Revenko.

Per la seva banda, el ministre de Defensa, Víktor Jrenin, ha recalcat que l’agrupació regional ha començat a desplegar-se i a efectuar tasques per a la defensa militar de la Unió Estatal a fi de protegir “tot el perímetre de les fronteres” rus-bielorusses a la regió de seguretat col·lectiva d’Europa oriental.

El passat dissabte, el Comandament militar bielorús va indicar que els primers trens amb militars russos van arribar ja al país, en tant que el diumenge va constatar la presència d’avions russos que se sumaran a l’agrupació.

La setmana passada, el president bielorús, Alexandr Lukaixenko, va anunciar haver acordat la creació d’aquesta agrupació regional amb el seu col·lega rus, Vladímir Putin, en un pas que Minsk ha qualificat de purament “defensiu”.

“No atacarem a ningú. Subratllo una vegada més que les tasques d’aquesta agrupació són purament defensives”, ha remarcat avui el ministre de Defensa.

Aquests soldats participaran en activitats d’instrucció militar destinades “a l’augment del nivell de compliment de missions en la defensa de la Unió Estatal” Rússia-Bielorússia, segons ha indicat Minsk, que va recalcar que el pas és purament “defensiu”.

El règim de Lukaixenko al·lega que durant els últims anys els països membres de l’OTAN han incrementat el seu potencial a les fronteres amb Bielorússia, al que s’ha sumat el rearmament de Polònia i els països bàltics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.