Càstic a l’Iran i petició d’ajuda a Israel

El portaveu del Comandament de la Força Aèria d’Ucraïna, Yuriy Ignat, ha assegurat aquest dimarts que Kíiv aconsegueix interceptar el 85% dels drons suïcides iranians “Shahed-136” que llança Rússia.

Segons ha dit el cap del Departament d’Intel·ligència Principal del Ministeri de Defensa d’Ucraïna, Kyrylo Budánov, en una entrevista amb el mitjà “Obozrevatel”, Rússia va comprar un primer lot de 1.750 drons iranians, després de la qual cosa va haver-hi noves adquisicions.

En aquest sentit, el ministre ucraïnès d’Exteriors, Dmytró Kuleba, ha explicat avui que ha proposat Zelenski trencar les relacions diplomàtiques amb l’Iran, “tenint en compte les nombroses destruccions causades pels drons iranians a la infraestructura civil d’Ucraïna, les morts i els sofriments generats al nostre poble”.

També ha declarat que Kíiv enviarà una carta oficial a Israel per a demanar-li que “li subministri urgentment sistemes de defensa antiaèria” i iniciï una cooperació respecte a “l’adquisició de tecnologies rellevants per a Ucraïna”.