Societat

El servei de missatgeria WhatsApp cau durant dues hores

Els missatges no s’enviaven i tampoc es rebien confirmacions de lectura

La incidència ha estat de caràcter general i ha afectat diverses regions del planeta

El servei de missatgeria instantània WhatsApp ha caigut aquest dimarts durant unes dues hores a nivell global. De moment es desconeixen les causes de l’avaria. 

La incidència ha començat poc abans de les nou del matí, segons reflecteix la pàgina Downdetector, que monitora en temps real l’estat de funcionament dels principals serveis a Internet.

Els principals problemes observats pels usuaris han estat en l’enviament i, per tant, la recepció de missatges, tant en dispositius mòbils com al navegador web. En un primer moment encara s’aconseguien enviar i rebre els missatges, però no es rebien les confirmacions de lectura (la doble marca blava).

Cap a tres quarts d’onze del matí el servei s’ha restablert parcialment i ja està operatiu a l’aplicació mòbil, tot i que la versió per a navegadors web d’ordinador ha trigat una mica més en recuperar la normalitat.

La caiguda de WhatsApp ha estat de caràcter general i ha afectat diverses regions del planeta, sobretot Europa i Àsia. Centenars de persones han comunicant la incidència a través d’altres xarxes socials i WhatsApp s’ha convertit en la principal tendència del moment diverses plataformes.

WhatsApp, que té uns 2.000 milions d’usuaris a nivell mundial, és una aplicació que permet enviar i rebre missatges a través de la xarxa d’Internet i, juntament amb altres serveis similars, ha desplaçat altres mitjans com els SMS.