Societat

estat espanyol

Els més rics de l’Estat continuen sent els mateixos

Amancio Ortega i la seva filla, Sandra, encapçalen la nova llista de la revista ‘Forbes’

Sense novetats. Els més rics de l’Estat espanyol continuen sent els mateixos de sempre. Amancio Ortega i Sandra Ortega (Inditex), Rafael del Pino (Ferrovial), Juan Roig (Mercadona) i Juan Carlos Escotet (Banesco) ocupen un any més els cinc primers llocs del rànquing de les cent persones més riques de l’Estat espanyol de la revista Forbes, que aquest matí ha publicat la nova llista. Només les fortunes d’ells cinc sumen un total de 69.300 milions d’euros de patrimoni, el 48,6% del total del rànquing. L’única novetat és que la majoria d’aquests cent multimilionaris són aquest any una mica menys rics que fa un any, ja que han vist reduït un 7% el seu patrimoni per la guerra d’Ucraïna i la inflació, segons assenyala la revista.

Els Ortega consoliden el lideratge

L’accionista majoritari d’Inditex, Amancio Ortega, consolida el seu lideratge amb 53.500 milions, encara que la seva fortuna es redueix un 20,15% davant els 67.000 milions del 2021, equivalent ara a la suma dels 27 espanyols que el segueixen a la llista. La seva filla Sandra, única dona entre els cinc primers llocs del rànquing, acumula una fortuna de 5.400 milions, un 14% menys que l’any passat. “És més rendible ser propietari d’Inditex que de Facebook”, comenta a l’agència Efe el president i editor de Forbes Espanya, Andrés Rodríguez, que considera “molt difícil” entrar a la llista dels més 100 rics d’Espanya, ja que es tracta en molts casos de fortunes familiars en un país sense grans empreses emergents o tecnològiques.

Catalunya, la segona

Madrid és el territori de l’Estat espanyol amb més multimilionaris, 35, que acumulen un total de 35.900 milions d’euros. Darrere seu, figura Catalunya amb 29. El primer català que apareix a la llista de les 100 persones més riques de l’Estat espanyol és Isak Andic Ermay, propietari de la cadena de roba Mango, que se situa a la posició número 12 del rànquing. Andic acumula una fortuna de 1.900 milions d’euros, 300 milions més que l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.