Política

estat espanyol

Silenci en el PSOE davant les declaracions de Barrionuevo

Pedro Sánchez calla davant les paraules de l’exministre de l’Interior socialista José Barrionuevo justificant el terrorisme d’estat

El PSOE continua callant. A diferència dels socialistes bascos que dilluns van condemnar el terrorisme dels GAL i van instar la justícia a actuar davant les “inacceptables” declaracions de José Barrionuevo, ministre de l’Interior del primer govern de Felipe González, per “determinar si se’n deriva alguna responsabilitat”, l’executiva federal el PSOE manté silenci absolut. Les declaracions de l’exministre socialista admetent obertament la seva implicació i la del govern de González en la guerra bruta contra ETA i en les quals assegura que ell va ser qui va ordenar posar fi al segrest de Segundo Marey per part d’un grup de policies i va manar agafar un militant d’ETA refugiat al País Basc del Nord no només esquitxen el govern de Felipe González, sinó que també afecta el PSOE. Però, ni el seu líder i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ni la cúpula de Ferraz s’han manifestat al respecte. Ni tan sols han rebutjat que defensés el terrorisme d’estat. Dos dies després de publicar-se l’entrevista continuen callant. Un silenci que contrasta amb la contundència expressada dilluns pels socialistes bascos, que van ser taxatius a l’hora de condemnar les paraules de Barrionuevo.

Segons el PSE, les paraules de l’exministre intentant “justificar fets molt greus, repugnats, que va contra la democràcia i contra l’estat de dret” son “inacceptables”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.