Més atrocitats russes

El líder ucraïnès ha acusat Rússia de causar grans destrosses Kherson, des d’habitatges a infraestructures, però li ha advertit que “és impossible matar a Ucraïna”. A més, Zelenski ha informat que els investigadors “ja han documentat més de 400 crims de guerra russos” i que “s’estan trobant els cossos de civils i militars”.

L’Exèrcit rus “va deixar enrere les mateixes atrocitats que en altres regions del nostre país on va poder ingressar. Trobarem i portarem davant la justícia a tots els assassins. Sens dubte”, ha sentenciat.

Des que es va iniciar la invasió russa d’Ucraïna, el 24 de febrer, Rússia ha comès en el territori envaït un total de 46.432 crims de guerra, segons l’oficina de la Fiscalia General d’Ucraïna.

La visita de Zelenski ha coincidit avui amb l’arribada de la primera partida d’ajuda humanitària internacional –aliments, aigua potable i mantes per a més de 6.000 persones– que arriba a Kherson des que la localitat va ser presa per les tropes russes.

Les autoritats ucraïneses també han denunciat l’existència de cambres de tortura en les localitats alliberades de la veïna regió de Mikolàiv.