Política

Trias confirma que aspira a l’alcaldia de Barcelona

Xavier Trias va confirmar ahir la seva decisió de presentar-se com a candidat de JxCat a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals previstes per al maig. Així ho va manifestar ahir a l’entrada del sopar de Nadal de la federació de Junts a Barcelona, que es va celebrar a les Cotxeres de Sants, on va ser rebut amb crits d’“alcalde, alcalde”.

Al matí, durant una entrevista a Catalunya Ràdio, l’exalcalde i exconseller ja havia avançat que la seva decisió era imminent i que estava “més a prop del sí que del no” i que només li calia aclarir “com havien de funcionar les coses” durant unes converses que havia de mantenir a la tarda.

Trias, de 76 anys, que ja va ser alcalde per CiU entre el 2011 i el 2015, serà el candidat de Junts que intentarà recuperar la batllia després que Ada Colau li agafés el relleu a la Casa Gran de la capital fa dos mandats; això sí, si no sorgeix cap altre candidat dins del partit amb el qual hagi de disputar unes primàries.

L’exalcalde feia mesos que deliberava amb membres del seu partit i també amb representants socials i empresarials abans de decidir fer un pas que supeditava a la “unitat” i la “cohesió” de la seva formació. Sobre la configuració de la seva candidatura ja han sonat força noms com ara els exconsellers de Junts Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.