Política

Trias: “Vull que molta gent que no es de Junts em doni suport”

Fa una crida als qui volen “una força centrada en el seny”

Es proposa aturar les superilles i la connexió del tramvia a la Diagonal

Afirma que “mai a la vida” farà alcaldessa Ada Colau

L’alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, espera que la seva candidatura aconsegueixi suports més enllà dels simpatitzants de la formació. Així ho ha assegurat en una compareixença davant dels periodistes l’endemà d’anunciar que es presentarà a les municipals del maig. Segons ha dit, el seu objectiu és rebre el suport de tot aquell que “troba a faltar una força centrada de seny”. “La gent sap que sóc de Junts, però jo em presento com a Trias i pretenc que molta gent que no és de Junts doni suport a la meva candidatura”, ha deixat clar. D’altra banda, també ha avançat que, si guanya, estudiarà com aturar les obres per connectar el tramvia perquè ja existeix un bus exprés que connecta la plaça Francesc Macià i la de les Glòries.

Trias ha afirmat que creu que té el suport “absolutament de tots” dins de Junts i confia que el PDeCAT també li faci costat. Sobre Junts, ha indicat que és un partit “ordenat dins d’una situació lògica” i ha explicat que si bé hi ha diferents sensibilitats aquestes s’han de discutir “internament”. “Això és el que farem i anirem endavant”, ha comentat.

Ara, ha indicat, cal construir un equip “sòlid” de cara a les eleccions. De moment, ha reiterat que Neus Munté i Jordi Martí seran el número 2 i 3. Trias ha insistit que la candidatura que encapçalarà serà “de política barcelonina” amb perfils capaços d’una “gestió autèntica de la ciutat”.

I és que un dels motius pels quals s’ha decantat a presentar-se finalment als comicis, ha declarat, és que la gent l’atura pel carrer per queixar-se de com està la ciutat. En aquest sentit, ha opinat que Barcelona està “sense nord”, ha perdut lideratge i projecció, és insegura i està bruta. “Han aconseguit que la gent estigui indignada”, ha dit sobre el govern d’Ada Colau.

Tot i que no es considera antiColau sí que ha promès que “mai a la vida” farà Colau alcaldessa , ja que té un model de ciutat molt diferent del seu. Per contra, si la força més votada és una altra, ha dit, hi donarà suport.

No al tramvia

Entre els projectes impulsats durant l’actual mandat, ha carregat especialment contra la connexió del tramvia per la Diagonal i ha assenyalat que intentarà aturar el projecte, ja que el creu innecessari. També s’ha mostrat crític amb el model de superilles de Barcelona perquè creu que impulsar eixos verds a les cruïlles de l’Eixample i eliminar els xamfrans genera dificultats per a la càrrega i descàrrega i més congestió, pel fet que l’activitat s’acaba fent “al mig del carrer”. “És una barbaritat i a la llarga genera més pol·lució”, ha conclòs. Preguntat per quin paper tindrà com a alcalde, si guanya, en un full de ruta independentista, ha respost que tindrà el mateix paper que va tenir en el seu dia: “Jo he estat sempre al costat del president de la Generalitat”. L’exbatlle ha apuntat que la figura d’alcalde de Barcelona “no ha de ser un contrapoder” sinó estar al costat de la Generalitat sense ser “dependent” ni d’aquesta ni de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.