Successos

estat francès

Almenys deu morts en un incendi en un bloc de pisos a Lió

Cinc de les víctimes són nens

També hi ha catorze persones ferides més, quatre de les quals en estat crític

La fiscalia ha obert una investigació i no descarta cap hipòtesi

Almenys deu persones han mort, entre elles cinc nens, i catorze més han resultat ferides aquesta matinada a causa d’un incendi en un bloc de pisos de set plantes a Vaulx-en-Velin, un municipi a l’extraradi de Lió, a l’est de l’estat francès, segons han informat les autoritats. La fiscalia ha obert una investigació i no descarta cap hipòtesi. Catorze persones més han resultat ferides, de les quals quatre es troben en estat crític, així com dos dels bombers.

Els menors morts tenien entre tres i quinze anys.

L’incendi va començar a la planta baixa passades les tres de la matinada i es va propagar ràpidament als tres pisos superiors de l’edifici de set plantes, ha detallat la prefectura del govern en un comunicat.

L’envergadura del foc va fer que s’hi enviessin 170 bombers, que van treballar en condicions “extremadament difícils”, ha indicat el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, en declaracions a la premsa. El ministre ha deixat en mans de la policia judicial, els bombers i la fiscalia de Lió, encarregada d’investigar aquesta tragèdia, la determinació de les causes del sinistre i ha apuntat que la prioritat immediata és identificar totes les víctimes.

En el comunicat publicat avui, la Fiscalia no descarta cap hipòtesi, ni la pista criminal, diu.

L’alcaldessa de la ciutat, la socialista Hélène Geoffroy, que ha afirmat desconèixer els motius del foc, també ha explicat que l’evacuació de l’edifici, on hi ha una trentena d’habitatges, exigeix reallotjar 88 persones.

Però una televisió local ha mostrat imatges d’alguns veïns increpant l’alcaldessa per no dir clarament que, segons l’opinió dels veïns, hi havia un problema amb l’acció dels suposats narcotraficants. En declaracions al diari regional Le Progrès, alguns dels veïns de la localitat van acusar els narcotraficants que suposadament ocupaven i utilitzaven per vendre droga els baixos de l’edifici sinistrat situat a Mas le Taureau, un barri popular de Vaulx en Velin, una ciutat de prop de 50.000 habitants situada als afores de Lió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.