Economia

El govern subvencionarà Seat amb 89 milions per electrificar Martorell

L’automobilística va rebre 397 milions del PERTE que considerava insuficients per dur a terme el procés

El govern atorgarà una subvenció de 89 milions d’euros a Seat en els propers quatre anys per electrificar la planta de Martorell, dels quals 60 milions són fons propis i els altres 29 procedeixen d’una transferència directa del govern espanyol.

L’ajuda, autoritzada aquest dimarts per l’executiu que presideix Pere Aragonès, arriba després que Seat aconseguís 397 milions d’euros procedents del PERTE del vehicle elèctric, una quantitat que l’automobilística va considerar insuficient per dur a terme els seus plans d’electrificació.

Seat va reclamar aquests ajuts per iniciar el projecte de transformació anomenat Future Fast Forward amb el qual vol liderar l’electrificació de la indústria de l’automoció i ser un element clau dels plans globals d’electrificació del grup Volkswagen. El projecte té com a objectiu posar en marxa la fabricació d’una nova família de cotxes compactes elèctrics (Small BEV) a la factoria de Martorell.

“La subvenció aprovada avui per la Generalitat contribuirà al procés d’adaptació dels centres productius de Seat S.A, a les activitats de desenvolupament i de fabricació de vehicles elèctrics i la capacitació dels empleats perquè tinguin les competències necessàries per la transformació cap a l’electrificació”, han afirmat fonts de l’empresa.

L’executiu català ha subratllat que el projecte FFF tindrà un impacte important en tota la cadena de valor del sector de l’automoció a Catalunya, amb un volum de compra a proveïdors de més de 600 milions d’euros.

“Té una capacitat tractora perquè arrossega al conjunt de la indústria de l’automoció, garanteix el present i el futur de Martorell i milers de llocs de treball, així com impulsa Catalunya per fer un pas endavant i continuar sent un referent d’automoció al sud d’Europa”, ha assegurat la Generalitat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.