Administracions

Estat espanyol

Els sindicats qualifiquen d’èxit la primera vaga a la Inspecció de Treball

Els convocants asseguren que els centre de treball han estat “pràcticament buits” aquest dimecres

Hi ha previstes dues aturades més: el 25 de gener i el 22 de febrer

La primera jornada de vaga a la Inspecció de Treball ha estat qualificada d’“èxit” pels convocants, que han informat que els centres de treball han estat “pràcticament buits” aquest dimecres. Els sindicats han instat el govern a complir els acords pendents.

En un comunicat conjunt, CCOO, CIG, USESS, SITSS i SISLAS afirmen que l’aturada posa de manifest “el cansament de la plantilla i l’obligada necessitat que els canvis arribin a l’organisme”.

“L’èxit de la convocatòria és palpable (...) i hauria d’obligar el govern a revisar les decisions que fins ara ha anat imposant”, afegeixen.

Els sindicats denuncien l’incompliment de l’acord assolit al juliol del 2021. I és que segons les organitzacions, “no hi ha cap obstacle pressupostari, tècnic o legal” que impedeixi aplicar-lo.

Els convocants porten mesos alertant de les mancances de plantilla i el dèficit de mitjans en l’organisme i urgeixen a resoldre-les perquè un “servei públic essencial” deixi de “deteriorar-se”.

A més d’aquest 21 de desembre, els sindicats han convocat altres jornades de vaga per al 25 de gener i el 22 de febrer.

“La lluita no acaba amb el dia de vaga i continuarà fins que es resolguin totes i cadascuna de les mancances que impedeixen l’adequat funcionament de l’organisme”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.