Societat

RELIGIÓ

Benet XVI està “lúcid” però greu, segons el Vaticà

L’estat de salut del pontífex emèrit és “estable”, segons un breu comunicat

El papa Francesc ha tornat a demanar avui que es resi per Ratzinger

El papa emèrit Benet XVI està “lúcid”, tot i que les seves condicions de salut són “greus” però “estables”, ha avançat aquest dijous el director de l’oficina de premsa del Vaticà, Matteo Bruni.

“El papa emèrit ha aconseguit reposar bé la nit anterior, està totalment lúcid i en alerta i avui, encara que les condicions segueixen sent greus, la situació de moment és estable. El papa Francesc renova la invitació a resar per ell i a acompanyar-lo en aquestes hores difícils”, ha indicat en un breu comunicat.

Francesc va alertar sobre la situació del pontífex emèrit a l’audiència general de dimecres, quan va demanar “una oració especial per al papa Benet XVI, que en el silenci està sostenint l’església” i es troba “molt malalt”.

Després d’aquestes paraules, Bruni va emetre una primera nota de premsa per confirmar que en les últimes hores s’havia produït “un agreujament” del seu estat “per la seva avançada edat”, però sense donar més detalls sobre la seva condició.

Segons alguns mitjans, Benet XVI va rebutjar ser traslladat a un hospital des del monestir Mater Ecclesiae, als jardins vaticans, on viu apartat des del 2013, després de la seva renúncia, i on continua en constant vigilància pels equips mèdics i acompanyat pel seu secretari, l’alemany Georg Gänswein.

I, segons el diari italià La Stampa, que cita fonts properes al monestir, el pontífex emèrit està “responent positivament al tractament”.

Ahir, la Diòcesi de Roma va assegurar que s’ha unit a la petició de prec formulada per Francesc a l’audiència general de dimecres, quan va donar la veu d’alarma sobre la situació de Benet XVI.

“Demano una oració especial per al papa Benet XVI que en el silenci està sostenint l’església i recordar que està molt malalt i demanant al Senyor que el consoli i li doni suport en aquest testimoni d’amor a l’Església fins al final”, va dir Francesc .

Des del 2 d’abril del 2013, Joseph Ratzinger viu envoltat de la seva “família” vaticana, formada per un secretari i quatre dones laiques consagrades de l’institut Memors Domini, que pertany al moviment Comunió i Alliberament, que es reparteixen les tasques de la casa i s’ocupen de les necessitats del papa emèrit.

Benet XVI, el primer papa a renunciar al pontificat des de temps de Gregori XII, a principis del segle XV, ha sortit molt poques vegades dels murs lleonins, una vegada per visitar el seu inseparable germà a l’hospital i el juny del 2020 quan va viatjar fins a Ratisbona (Alemanya) per tornar a veure’l poques setmanes abans de morir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.