Societat

ciutat del vaticà

Obre la capella ardent de Benet XVI a la basílica de Sant Pere

Centenars de persones fan cua des de la matinada per acomiadar-se del papa emèrit

La capella ardent de Benet XVI, a la basílica de Sant Pere del Vaticà ha obert les portes a les nou del matí perquè els fidels puguin retre homenatge i acomiadar-se del papa emèrit, mort dissabte passat, als 95 anys. Centenars de fidels esperen en fila des de la matinada per entrar i acomiadar-se el pontífex.

Les portes de la basílica romandran obertes avui al públic fins a les set de la tarda, per tornar a obrir demà i demà passat des de les set del matí fins a les set de la tarda. Les restes mortals del teòleg alemany descansen sobre un cadafal, cobert per una tela de vellut vermell sostingut per dos coixins, amb una casulla vermella i porta al cap una mitra blanca adornada. A més, a les seves mans entrellaça un rosari. A diferència dels seus predecessors, no porta el pal·li papal, la cinta de llana amb creus que es posa sobre les espatlles i que simbolitza la potestat de govern en una determinada jurisdicció. De fet, serà enterrat sense vestir el pal·li, que es posarà sobre el taüt com es fa pels bisbes emèrits, segons informen els mitjans italians.

Com que Benet XVI va renunciar al pontificat tampoc portarà el bastó pastoral, la fèrula acabada a l’extrem superior amb una creu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.