Medi ambient

Aporten aigua regenerada al Llobregat perquè guanyi cabal

L’Agència Catalana de l’Aigua, en coordinació amb el Departament de Salut i l’AMB, comença a fer les proves al tram final del riu

L’objectiu és reduir els desembassaments amb l’objectiu d’allargar les reserves

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en coordinació amb el Departament de Salut i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha començat les proves per aportar aigua regenerada al tram final del riu Llobregat, amb l’objectiu d’incrementar el seu cabal i contribuir a desembassar menys els pantans.

L’aprofitament de l’aigua regenerada és una de les línies d’acció estratègiques per incrementar la disponibilitat d’aigua i reduir els desembassaments amb l’objectiu d’allargar les reserves d’aigua el màxim possible, ha subratllat aquest dimarts el Govern en un comunicat.

L’aportació és de 400 litres per segon, quantitat que suposa una part d’aigua regenerada per quatre parts de l’aigua que porta el riu de forma natural. Gradualment, s’anirà incrementant el cabal d’aigua regenerada, fins a arribar a un màxim de 800 litres per segon.

Pendents de la sequera

Aquesta mesura, que va acompanyada d’un intens seguiment analític, permet preparar el sistema per a un funcionament futur en màxima producció, en cas que s’arribés a una situació d’excepcionalitat, és a dir, si els embassaments del sistema Ter Llobregat se situessin al voltant del 24 %, amb 140 hectòmetres cúbics (hm3) emmagatzemats (avui, estan al 32 % i amb 196 hm3).

Les Estacions de Regeneració d’Aigua (ERA) públiques que existeixen a Catalunya han aportat, durant el 2022, més de 60 hm3 d’aigua regenerada, destinada a usos com els ambientals, els industrials, lúdics i municipals, així com per al reg agrícola, 10 hm3 més que durant el 2022.

LA XIFRA

400
Són els litres per segon, quantitat que suposa una part d’aigua regenerada per quatre que porta el riu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.