Política

ESTAT FRANCÈS

Brigitte Macron, a favor de l’uniforme a l’escola

La dona del president francès també s’ha mostrat a favor que els estudiants no puguin tenir els mòbils a classe

La dona del president francès, Emmanuel Macron, Brigitte, considera que l’uniforme a l’escola és una bona idea, perquè permet llimar les diferències, però amb un estil “simple i no trist”.

En una entrevista publicada aquest dijous pel diari ‘Le Parisien’ feta per set lectors, Brigitte Macron —que va ser professora i de fet va fer classes de teatre al seu actual marit— també es pronuncia per estendre als liceus la prohibició que els estudiants puguin tenir els mòbils a classe.

Després de reconèixer implícitament que aquesta regla de la prohibició no sempre es compleix, explica que “estaria a favor que s’ampliï al liceu” perquè “el mòbil no té lloc a l’escola”.

Sobre l’uniforme, recorda que ella com a alumna en va estar portant durant 15 anys, en concret una faldilla i un jersei blau marí, i va tenir una bona experiència.

“Llima les diferències, es guanya temps, es triga molt triant com vestir-se al matí i diners respecte a les marques. De manera que estic a favor de l’uniforme a l’escola, però amb un estil simple i no trist”. Preguntat per aquesta posició de la primera dama, el ministre d’Hisenda i antic portaveu del govern de Macron, Gabriel Attal, ha dit que hi haurà experimentacions com les que ja hi ha hagut a regions com Martinica, en una entrevista al canal BFMTV.

Attal s’ha pronunciat perquè es doni llibertat als centres per decidir, i que siguin els directors i pares d’alumnes els que tinguin la darrera paraula.

Brigitte Macron, per altra banda, ha considerat “gravíssim” que per als nens i adolescents l’aprenentatge sobre la sexualitat es faci a través dels continguts pornogràfics a què tenen accés a través d’internet.

Ha explicat que encara que “hi ha un consens europeu” per exigir una moderació dels continguts violents i que encara que els responsables dels gegants tecnològics amb què ha coincidit fan “promeses”, després a la pràctica “no canvia res, no veig progressos”.

Preguntada sobre la polèmica reforma de les pensions que el govern de Macron acaba de llançar, contra la qual els sindicats han donat una resposta unànime i portaran les protestes al carrer en forma de vagues i manifestacions, la primera dama la ha justificat per preservar el règim de pensions.

Sense la reforma —ha advertit— “el sistema no aguanta a llarg termini”.

Brigitte Macron ha explicat que li dona la seva opinió sobre totes les qüestions al seu marit, que no sempre la segueix: “En absolut”. Emmanuel Macron —ha afegit— quan aborda un assumpte “llegeix moltíssimes coses, després consulta, i al final arriba un moment en què decideix”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.