Política

estat espanyol

Desestimen la demanda del pare de Pablo Iglesias contra Álvarez de Toledo

La diputada del PP es va referir a Pablo Iglesias com a “fill de terrorista”

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número tres de Zamora ha emès una sentència per la qual desestima la demanda contra la diputada nacional del PP i exportaveu del seu grup en el Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, per una suposada intromissió del dret a l’honor del pare de l’exvicepresident del govern Pablo Iglesias.

La sentència ha condemnat a més en costes al pare de l’exlíder de Podem, que va exercir les accions judicials arran de les acusacions de la parlamentària popular en una entrevista amb el diari ABC el 31 de maig de 2020 i publicada l’endemà, després que prèviament també hagués vinculat en el Congrés al pare de Pablo Iglesias amb el comitè constitutiu del Front Revolucionari Antifeixista i Patriota (FRAP).

Contra la decisió judicial, al qual ha tingut accés Efe, hi ha la possibilitat de presentar recurs davant l’Audiència Provincial de Zamora.

Francisco Javier Iglesias havia reclamat a l’exportaveu del PP 18000 euros per intromissió il·legítima del dret a l’honor, per haver-se referit en l’entrevista a Pablo Iglesias com a “fill de terrorista” pel passat del seu pare en els últims anys del franquisme.

La magistrada que ha emès la sentència reconeix que la protecció del dret a l’honor ha de prevaler enfront de la llibertat d’expressió quan s’empren frases i expressions ultratjants i ofensives sense relació amb les idees i opinions que s’exposin, però en analitzar l’entrevista en conjunt entén que no s’al·ludeix al fet que el pare de Pablo Iglesias hagués participat de manera activa en assassinats o actes violents.

L’exposat per Álvarez de Toledo, segons la decisió judicial, està basat en manifestacions prèvies del mateix Pablo Iglesias i el seu pare i l’entrevista ha de ser valorada “en conjunt i no de forma aïllada” l’expressió final de “fill de terrorista”, ja que la llavors portaveu del PP en el Congrés dels Diputats justifica abans i després de proferir aquesta expressió per què arriba a aquesta conclusió.

Per a la magistrada que ha dirimit el cas, si l’entrevista s’analitza en conjunt, únicament es pot diferir que la parlamentària nacional del PP pretenia manifestar que no estava d’acord amb la violència i el terrorisme i es va limitar “a concloure a manera de sil·logisme que el FRAP va ser una organització terrorista” i si el pare de Pablo Iglesias va contribuir a la seva formació, aquest era fill d’un terrorista.

No és la primera vegada que el pare de Pablo Iglesias exerceix accions judicials per vulneració del dret a l’honor, motiu pel qual ja va guanyar una demanda també jutjada a Zamora, lloc de residència del progenitor de l’exlíder de Podem, contra el periodista i eurodiputat de Vox Hermann Tertsch, que va haver de pagar-li 2.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.