Política

estat esanyol

Aznar qualifica d’“espectacular” el canvi del PP en un any

L’expresident del govern espanyol lloa l’actual líder dels populars

L’expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha afirmat aquest dilluns que el Partit Popular ha passat en un any de ser un “malalt molt delicat”, quan estava sumit en la crisi interna que es va saldar amb la sortida de Pablo Casado, a aspirar a una majoria de govern amb l’actual líder Alberto Núñez Feijóo al capdavant.

A l’Aula de Lideratge de l’Institut Atlàntic de Govern aquest dilluns, al costat del president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, Aznar ha qualificat el canvi que ha experimentat el PP d“espectacular” després de superar una “situació límit”, en la qual, si algú li empenyia per l’esquena, es podia caure.

“Avui els dirigents del PP, inclòs el seu president, Feijóo, i el de la Junta de Castella i Lleó, Mañueco, han entès perfectament quina és la situació i l’estan analitzant correctament; per això les coses funcionen”, ha assenyalat l’expresident en la conversa sobre política i actualitat.

Respecte del futur polític i la governabilitat, Mañueco ha defensat la lleialtat entre socis i els mateixos principis en els governs de coalició, com el que ell presideix a Castella i Lleó.

“Que qualsevol persona analitzi el pacte de govern que signem Vox i PP. Encaixen els principis del PP, els meus i els de la formació que jo represento”, alguna cosa que al seu judici no pot dir el president del govern, Pedro Sánchez, perquè “ha traït els seus principis i valors” per a seguir en el poder.

Mañueco també s’ha referit al lideratge de Feijóo i ha indicat que “tots” van mirar al llavors president de la Xunta de Galícia i li van veure com “l’única solució” per a redirigir el partit, un fet que ha permès que actualment les “coses funcionin”, segons Aznar.

El president de la Junta de Castella i Lleó ha fet fins a un símil futbolístic, en el qual ha comparat a l’actual líder del PP amb el jugador del Reial Madrid Luka Modric per a explicar que és més fàcil governar quan Feijóo lidera la formació. “És més fàcil ficar un gol quan et passa la pilota una persona com Modric; vull dir, que avui tenim en el PP a Modric–Feijóo: això dona una tranquil·litat major a tots”, ha asseverat Mañueco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.