Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Putin estudia equiparar a famílies de mercenaris amb les de mobilitzats i de soldats

El president rus ha subratllat que, pel que fa a les garanties socials, “tots han d’estar en la mateixa situació”

El president rus, Vladímir Putin, s’ha mostrat aquest dijous disposat a equiparar a les famílies dels mercenaris que combaten a Ucraïna en les files de companyies militars privades amb les de soldats professionals i reservistes mobilitzats. “Ara estem estudiant aquest assumpte”, ha comentat Putin en reunir-se en el Kremlin amb la defensora dels drets del nen, María Lvova-Belova.

La defensora ha recordat que les famílies dels mercenaris de grups com Wagner no reben subsidis socials, per exemple, en cas de mort en acció. “Els voluntaris, aquells que van signar contractes i els que van ser en el marc de la mobilització compleixen un deure sagrat amb la pàtria. Sobre aquest tema, tots són iguals davant la pàtria”, ha destacat Putin. Putin ha subratllat que, pel que fa a les garanties socials, “tots han d’estar en la mateixa situació”.

El fundador de Wagner, Yevgueni Prigozhin, ha denunciat en nombroses ocasions l’escàs reconeixement que reben els mercenaris del grup per part del ministeri de Defensa, les tàctiques i l’excés de burocràcia del qual no ha dubtat a criticar.

Els bloguers han acusat Defensa d’intentar minimitzar les victòries de Wagner en el camp de batalla, on en els últims mesos han pres diverses localitats, en la seva majoria a la regió de Donetsk, victòries que no ha pogut aconseguir l’exèrcit regular.

De moment, Putin ha resistit les peticions de polítics nacionalistes per a reconèixer per llei la figura de les companyies militars privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.