Política

itàlia

Meloni no acudirà a la Conferència de Seguretat de Munic

La primera ministra italiana té una grip persistent des del passat dilluns

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, no acudirà a la Conferència de Seguretat de Munic (MSC), que s’obre demà, divendres, en aquesta ciutat alemanya amb la presència de 45 caps d’estat o de govern, segons han confirmat a Efe fonts governamentals italianes.

L’Executiu italià ha emès un comunicat en el qual anunciava que Meloni ha anul·lat “tots els seus compromisos institucionals prevists aquesta setmana” per la persistència d’una grip que arrossega des de dilluns passat.

Itàlia estarà representada pel vicepresident i ministre d’Exteriors, Antonio Tajani.

La MSC començarà aquest divendres a la ciutat bavaresa amb la presència de més d’un centenar d’alts càrrecs, entre ells 45 caps d’estat o de govern, com el canceller alemany, Olaf Scholz; el president francès, Emmanuel Macron; el primer ministre britànic, Rishi Sunak, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

La cimera estarà centrada especialment en la guerra d’Ucraïna, quan està a punt de complir-se un any de l’inici de la invasió russa, el 24 de febrer.

Meloni ha criticat obertament Macron pel sopar que va organitzar la setmana passada a París amb Scholz i el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, una iniciativa que va qualificar d’“inoportuna”.

L’oposició de centreesquerra ha denunciat que Itàlia amb Meloni està “aïllada” a Europa en referència a la crisi ucraïnesa, una situació agreujada per les paraules d’un dels seus socis de govern, Silvio Berlusconi, que ha advocat per la rendició d’Ucraïna.

No obstant això, Tajani ha assegurat que el seu país “no se sent aïllat” en les relacions europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.