Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els EUA calculen que més de 30.000 mercenaris de Wagner han mort a Ucraïna

Segons estimacions de la intel·ligència nord-americana, el 90% de les baixes al desembre serien convictes allistats en l’organització de mercenaris

Els Estats Units estimen que més de 30.000 mercenaris del grup Wagner, aliats de Rússia, han mort des de l’inici de la guerra a Ucraïna, segons ha informat aquest divendres la Casa Blanca.

El portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Presidència dels EUA, John Kirby, ha indicat en una roda de premsa que d’aquestes baixes calculen que unes 9.000 s’han produït des de mitjan desembre passat amb la intensificació de la batalla en Bakhmut, en el Donbass (est d’Ucraïna).

“Estan fent servir els seus reclutes, la majoria convictes, com a carn de canó, els estan llançant literalment a una trituradora de carn”, ha assegurat.

Kirby ha afegit que sobre la base de les informacions d’intel·ligència de què disposen els EUA, creu que el 90% de les baixes de Wagner al desembre serien convictes allistats en l’organització.

Els EUA han imposat sancions contra el grup de mercenaris russos Wagner per la seva implicació en la guerra a Ucraïna i l’ha designat com a “organització criminal transnacional”, la qual cosa obre la possibilitat de continuar castigant econòmicament aquesta organització i als seus aliats al voltant del món.

Al gener, els EUA estimaven que el grup comptaria amb uns 50.000 efectius desplegats a Ucraïna, dels quals 10.000 serien contractistes i 40.000 exconvictes, i va anunciar que Wagner reclutava guerrillers a les presons de Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.