Economia

Adjudicats formalment els terrenys de Nissan a Goodman

La mesa de contractació certifica que la companyia australiana compleix amb els requisits inclosos en la licitació

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha donat aquest dimecres el llum verd definitiu a l’adjudicació de la gestió dels antics terrenys de Nissan a l’operador logístic australià Goodman, l’únic que es va presentar a la licitació en aliança amb el hub de mobilitat.

Aquest tràmit, que acumulava setmanes de retard, desbloqueja la reindustrialització de Nissan, de la qual depenen uns 1.300 treballadors, que fa més d’un any que consumeixen la prestació de desocupació en espera de poder reprendre l’activitat laboral. La mesa de contractació ha confirmat que la proposta de la companyia compleix amb els requisits exigits en la licitació.

En un comunicat, el CZFB, propietari dels terrenys, ha explicat que s’ha adjudicat la licitació a Goodman després d’“analitzar i verificar que compleix els requisits que s’exigien en les bases” del concurs.

L’adjudicació suposa el punt final a un llarg procés de reindustrialització, en què han estat implicades tant la Generalitat com el Ministeri d’Indústria, a més del Consorci i els sindicats, i que garanteix la continuïtat de l’activitat a Zona Franca amb un projecte vinculat a la mobilitat elèctrica.

En la parcel·la que gestionarà Goodman, d’uns 500.000 m2, s’ubicaran els projectes del hub que impulsa QEV Technologies i BTech, a més del fabricant de motocicletes elèctriques Silence, que ja ha iniciat la seva activitat, i altres vinculats a la logística, i del centre tècnic de Nissan.

Goodman és propietària i gestiona diversos espais logístics arreu d’Europa, els Estats Units i la regió d’Àsia-Pacífic.

En un comunicat conjunt, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria Comerç i Turisme, s’han felicitat pel retorn de l’activitat industrial en aquests terrenys després que Nissan hi abandonés l’activitat a finals del 2021.

El conseller de Treball, Roger Torrent, ha celebrat l’adjudicació perquè “és un pas importantíssim en el procés de reindustrialització de Nissan”. Segons el conseller, “la fita cobrir els llocs de treball, garantir la continuïtat industrial i fer-ho amb projectes vinculats a la mobilitat sostenible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.