Política

Clam a Barcelona per a l’alto el foc a Ucraïna

Més d’un centenar d’entitats, sindicats i partits demanen una “solució negociada” en una concentració a la plaça Sant Jaume

L’endemà de la manifestació contra la guerra a Ucraïna pel centre de Barcelona, aquest dissabte a la tarda s’ha celebrat una concentració a la plaça sant Jaume per reclamar un alto al foc. Almenys 111 entitats, aplegades al voltant de la crida Catalunya per la Pau, s’han unit per reclamar una “solució negociada” entre les dues parts en motiu del primer aniversari de la guerra,

El centenar de concentrats han mostrat la seva solidaritat amb el poble ucraïnès i amb les víctimes de totes les guerres, amb moltes pancartes i cartells amb la paraula “Pau” i els missatges de “no a la guerra” i negocieu la pau.

La mobilització ha servit també per denunciar “la falta de voluntat dels governs i institucions per buscar un camí a la pau” i exigir a aquests actors principals que “els esforços polítics i diplomàtics” es focalitzin en aturar la guerra. En aquesta línia han advocat per la reducció de la despesa militar, en contraposició amb l’enviament de més armes al bàndol ucraïnès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.