Política

estat espanyol

El cas Kitchen esquitxa l’Audiencia Nacional

El president del tribunal espanyol i l’exnúmero dos de Fernández Díaz en el Ministeri de l’Interior van intercanviar missatges mentre la causa estava sota sumari

El cas Kitchen, la trama parapolicial presumptament orquestrada des de la cúpula del Ministeri de l’Interior en l’època de Jorge Fernández Díaz per espiar l’extresorer del PP Luis Bárcenas, esquitxa també a l’Audiencia Nacional. En plena investigació i amb la causa sota sumari, el president d’aquest tribunal espanyol, José Ramón Navarro, hauria aconsellat a un els principals acusats en el cas, l’exsecretari d’Estat per a la Seguretat Francisco Martínez, per a qui la fiscalia demana 15 anys de presó.

La mà dreta de Fernández Díaz en el Ministeri de l’Interior hauria intercanviat diversos missatges amb el president de l’Audiencia Nacional demanant-li informació sobre el seu cas amb el pretext de preparar-se la defensa. Les converses les va fer públic dimecres la cadena Ser, que va tenir accés a la cadena de whatsapps entre Martínez i Navarro, incorporats al sumari del cas a mans del jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiencia Nacional.

D’aquest intercanvi de whatsapps es desprèn que Martínez hauria demanat a Navarro informació sobre la investigació secreta i l’hauria temptejat sobre la posició de la Fiscalia o l’actitud del jutge del cas. També li hauria preguntat sobre el seu futur judicial i la possibilitat d’acabar processat. En aquest sentit, destaca un missatge en què demana una interlocutòria judicial secreta per preparar la seva defensa. “Hi ha alguna possibilitat de tenir la interlocutòria que va sol·licitar al Consell de Ministres la desclassificació de Kitchen? Estic preparant arguments de defensa, només per si de cas”, indica Martínez en un dels missatges.

El president de l’Audiencia Nacional espanyola ha reaccionat a la notícia i assegura que no va donar cap mena d’informació a Martínez. Ha afirmat que només es va limitar a “donar-li llargues” i ha dit que el va considerar una “persona desvalguda”.

Amb tot, en els missatges als quals ha tingut accés l’emissora, Navarro en cap moment es nega a facilitar informació a Martínez. Respon amb frases com “ja t’explico quan sàpiga”, “me n’assabento i et dic” i li transmet “tranquil·litat”, informa ACN.

A banda, les converses també recullen com Navarro i Martínez van quedar per compartir un sopar plegats la primavera del 2019, quan es va saber que l’aleshores president del PP, Pablo Casado, volia prescindir del número dos d’Interior per la seva vinculació amb l’operació Kitchen. “Moltíssimes gràcies per tot! A sopar a casa quan veniu? Tinc el ‘Vega Sicilia’ reservat”, comenta l’exsecretari d’Estat de Seguretat.

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGJ), per la seva banda, descarta, de moment, investigar els missatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.