Política

estat espanyol

El guàrdia civil del cas Mediador diu davant la jutgessa que els 61.000 euros trobats a casa seva són estalvis

El general ha intentat justificar la procedència dels diners amagats en armaris i una capsa de sabates en el seu domicili

El general de la Guàrdia Civil Francisco Espinosa, investigat en el cas Mediador, la trama corrupta que esquitxa al PSOE, va justificar davant la jutgessa que els més de 61.000 euros en metàl·lic amagats en armaris de casa seva i en una capsa de sabates eren estalvis que havia tret durant la pandèmia, perquè tothom pensava que “s’acaba el món”, segons informa la cadena Ser. L’emissora ha tingut accés a la declaració del guàrdia civil davant la jutgessa que porta el cas, María de los Ángeles Lorenzo-Cáceres, el 16 de febrer passat.

En la seva declaració, el general va dir que va guanyar molts diners fent missions a l’estranger. “He guanyat molts diners en la meva vida professional”, va apuntar Espinosa, negant així que tinguessin una procedència il·lícita, informa la cadena.

Els diners van ser trobats durant l’escorcoll que van fer els agents de la policia en el moment de la detenció del general.

El cas Mediador continua aixecant polseguera i contaminant la vida política espanyola i apunta també a Coalició Canària i al PP, després que l’intermediari de la trama, Marco Antonio Navarro Tacoronte, els hagués assenyalat en una entrevista Xanadú Radio de Tenerife, dimecres.

El PSOE, per la seva banda, ha posat en marxa la maquinària legal. Diversos diputats del PSOE preparen querelles per defensar-se davant d’informacions que els vinculen amb el cas Mediador, que esquitxa l’exdiputat socialista canari al Congrés Juan Bernardo Fuentes, conegut com a ‘Tito Berni’, informa ACN. La policia hauria demanat ara escorcollar “sense restriccions” el despatx que Bernardo Fuentes tenia al Congrés, segons informa el diari El Mundo en la seva edició digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.