Gran angular

El Port de Barcelona adopta tecnologia d’última generació

L’operativa del Port de Barcelona disposa des d’aquesta setmana d’una plataforma tecnològica d’última generació, amb gran capacitat i velocitat de processament. Està gestionada per la companyia Kyndryl –el proveïdor de serveis d’infraestructures de TI més gran del món–, que ha estat l’encarregada de transformar i modernitzar PORTIC, el PCS (Port Community System) de la infraestructura marítima, incorporant-hi tecnologies com la IA, cloud i xarxes 5G.

El Port de Barcelona gestiona tota la seva operativa crítica mitjançant PORTIC, una plataforma tecnològica a través de la qual es controlen les escales i serveis dels vaixells, els subministraments d’aigua i energia, la recollida de residus, les grues, els magatzems portuaris, els transportistes, les terminals i les mercaderies perilloses. Davant de l’increment de trànsit marítim i de les necessitats creixents de sostenibilitat, el Port de Barcelona va decidir dur a terme una transformació tecnològica que li aportés una major eficiència i flexibilitat i que alhora li permetés ser cada cop més sostenible i segur en l’àmbit digital.

Pel que fa al hardware, el port disposa ara del processador més ràpid del mercat i més eficient, tant pel que fa a la despesa econòmica com a l’energètica. Aquesta decisió, permetrà a l’entitat portuària evitar produir més de 175 tones mètriques d’emissions de CO2 durant els pròxims cinc anys, xifra que equival a les emissions d’un cotxe en un viatge de més de 181.000 quilòmetres. Pel que fa al software, s’ha incorporat al nou sistema una plataforma de codi obert, que admet una gran varietat de llenguatges de programació i serveis.

Alta seguretat.

La migració al nou centre de processament de dades d’alta seguretat es va completar amb la instal·lació d’un segon centre de dades de suport, que incrementa la resiliència i assegura la continuïtat dels serveis davant de successos imprevistos. La transformació digital s’ha dut a terme en menys d’un any, sense haver d’aturar ni un sol moment l’activitat portuària.

Segons David Serral, CIO del Port de Barcelona, “PORTIC s’executa ara sobre una infraestructura més àgil i moderna, amb un rendiment i capacitat molt superiors, i amb les màximes garanties en escalabilitat i ciberseguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.