Societat

crisi migratòria

La Marina italiana intervé en una massiva operació de rescat d’immigrants

Almenys 1.300 persones viatgen en les tres embarcacions que han reclamat ajuda a poc més de 100 quilòmetres de les costes italianes

La Marina italiana ha hagut de fer costat a la Guàrdia Costanera aquest divendres en les operacions de rescat d’immigrants en la mar Jònica, davant les costes de Calàbria (al sud del país), a causa del gran nombre de barcasses amb més de mil persones “en perill”.

Els guardacostes van sol·licitar la intervenció de les naus del ministeri de Defensa, que va enviar immediatament a la zona un vaixell militar, segons un comunicat oficial.

Les operacions de rescat tenen lloc en aigües de la mar Jònica, enfront de Calàbria, on el passat 26 de febrer va naufragar una barcassa que havia salpat quatre dies abans de Turquia i en la qual van morir almenys 73 immigrants, l’últim trobat avui, un nen de 5 anys.

Aquest divendres, la situació en aquestes aigües del Mediterrani ha estat frenètica, amb “nombroses peticions d’auxili” des d’embarcacions que “intentaven arribar a les costes italianes”, segons una nota de la Guàrdia Costanera.

Entre elles està un vaixell amb uns 500 immigrants a bord a unes 70 milles al sud de Crotone (uns 112 quilòmetres), que ha estat interceptat per tres vaixells dels guardacostes italians.

Altres mitjans estan auxiliant a altres dues pasteres amb al voltant de 800 immigrants a bord, que es troben a unes 100 milles (uns 160 quilòmetres) al sud de la ciutat de Roccella Ionica.

La Guàrdia Costanera ha reconegut que les operacions “resulten particularment complexes per l’elevat nombre de persones presents a bord de les embarcacions a la deriva”.

Però prosseguiran en “les pròximes hores” amb la intervenció d’altres dos vaixells italians i un avió ATR de vigilància.

El govern italià, de la ultradretana Giorgia Meloni, va aprovar anit un decret llei que endureix les penes als traficants d’éssers humans, fins als 30 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.