Societat

unió europea

La UE acorda reduir un 11,7% el consum d’energia pel 2030

Les institucions europees endureixen els objectius

Les institucions europees han tancat aquest divendres un acord per reduir en un 11,7% el consum d’energia pel 2030 respecte a les previsions que es van fer el 2020, informen les agències ACN i Efe. Després d’hores de negociacions, el Parlament Europeu i el Consell Europeu han arribat a un acord amb la Comissió Europea per reduir el consum energètic i fer front al canvi climàtic. Per assolir l’objectiu, cada estat membre s’haurà de comprometre a reduir el seu consum de manera gradual en els pròxims anys, fins a aconseguir un estalvi de l’1,9% el 2030, expliquen les agències. Tot i això, l’objectiu per a cada estat membre serà només indicativa, ja que l’única meta legalment vinculant serà la que els 27 hagin d’assolir en conjunt. En aquest sentit, els membres del club comunitari hauran d’instar les empreses amb un gran consum energètic a ser més eficients i a aconseguir que el subministrament de calefacció i refrigeració en els municipis de més de 45.000 habitants estigui completament descarbonitzat el 2050, explica Efe.

Segons el pacte –que encara ha d’aprovar-se formalment– els estats membres hauran de combatre la pobresa energètica a l’hora de dissenyar les seves polítiques. “Estalviar energia és un pas clau per salvar el planeta. En els últims mesos, els europeus han demostrat que estan preparats i són capaços de fer front a aquest desafiament”, ha dit el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, en una compareixença a Brussel·les.

En paral·lel, la Comissió Europea ha anunciat que vol prorrogar un any més la reducció d’un 15% del consum de gas acordada l’estiu passat arran de la crisi energètica desencadenada per la invasió russa d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.