Política

guerra a ucraïna

Rússia torna a atacar la central de Zaporíjia

Ucraïna reforça la seva defensa a l’oest de Bakhmut

Les forces russes han tornat a atacat aquest divendres la central nuclear de Zaporíjia, provocant talls en el subministrament d’electricitat a unes vint mil persones. L’atac s’ha produït hores després de la pluja de míssils i drons russos sobre una desena de regions ucraïneses, que va deixar diversos morts i va afectar també a la planta. D’altra banda, l’exèrcit rus ha augmentat aquest divendres el ritme de la seva operació ofensiva al nord-oest de Bakhmut, després d’haver aconseguit el control de la part oriental de la ciutat, mentre que les forces ucraïneses reforcen les seves posicions a l’oest per defensar línies logístiques vitals per a la seva supervivència al camp de batalla. Rússia vol prendre la ciutat, on continuen atrapades unes 4.000 persones, abans que Ucraïna llanci la seva contraofensiva a la primavera, que pot començar en dos mesos si Kíiv rep a temps més munició i míssils dels països occidentals, segons ha dit Mykhailo Podolyak, assessor de la Presidència ucraïnesa, en declaracions al diari italià La Stampa. Les tropes ucraïneses estan envoltades des de l’est, el nord i el sud, tot i que els mercenaris del Grup Wagner no han arribat encara al centre de la ciutat. Per fer-ho haurien de travessar el riu Bajmutka des de la part oriental.

Rússia dona per controlada aquesta direcció del front des del passat dia 8, situació que l’Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW) va confirmar arran d’imatges geolocalitzades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.