Política

estat francès

El carrer manté el torcebraç amb Macron per les pensions

La tensió persisteix

Els sindicats francesos mantenen la capacitat de mobilització, tot i un lleu descens de l’afluència de manifestants

Centenars de milers de persones han tornat aquest dijous a sortir als carrers de les principals ciutats de l’Estat francès per expressar el seu rebuig a la reforma de les pensions aprovada per decret pel govern del president Emmanuel Macron. L’onzena jornada de protestes convocada pels sindicats des del gener passat ha deixat clar que mantenen la capacitat de mobilització, tot i que l’afluència de participants en les manifestacions ha baixat lleument respecte a les anteriors.

En l’avantsala de la decisió final del Consell Constitucional, que el pròxim 14 d’abril haurà de validar o no la llei de reforma de la jubilació, els sindicats buscaven una nova demostració de força després del francès de la reunió celebrada dimecres amb la primera ministra, Élisabeth Borne. I ho han aconseguit, perquè la pressió continua.

Unes 400.000 persones han participat en la marxa d’aquest dijous a París, segons els sindicats. Una xifra, que el Ministeri de l’Interior francès, rebaixa a 57.000 manifestants. A escala estatal, les centrals sindicals parlen de més de dos milions de manifestants, mentre que les autoritats n’han comptabilitzat 570.000.

La tendència de participació, en qualsevol cas, va a la baixa, respecte de la setmana passada, però sense debilitar-se significativament.

De la mateixa manera que en les últimes mobilitzacions es van registrar aldarulls. Els manifestants van calar foc a un tendal d’un conegut restaurant de la capital francesa freqüentat per Macron.

Al final de la jornada, de fet, una reunió intersindical ha acordat una nova jornada de protestes pel pròxim 13 d’abril, vigília de la decisió del Consell Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.