Política

la guerra a ucraïna

Dos detinguts per protestar contra Macron a la seva arribada a la Universitat d’Amsterdam

Un dels manifestants s’ha dirigit corrent cap al president francès cantant una cançó de protesta

Dues persones han estat detingudes aquest dimecres després d’intentar apropar-se a crits al president francès, Emmanuel Macron, a la seva arribada a la Universitat d’Amsterdam juntament amb el rei Guillem Alexandre, en el segon incident que es produeix durant la visita d’estat del mandatari francès als Països Baixos.

Un dels manifestants es va dirigir corrent cap a Macron a la seva arribada a la universitat cantant a crits la cançó de protesta On est là, que se sol cantar en les protestes a l’Estat francès, però els guardes de seguretat li han impedit arribar al president francès, el van llançar a terra i després se’l van endur detingut, juntament amb una dona.

En un acte dimarts al centre Amare de la Haia organitzat per l’Institut Nexus, dedicat a l’estudi del patrimoni cultural europeu, Macron va ser interromput a l’inici del seu discurs per un grup d’activistes que des de les grades li van preguntar “On és la democràcia francesa’” i van desplegar un cartell en el qual es podia llegir la frase “president de la violència i la hipocresia”. Milers de francesos han sortit als carrers cada setmana en els últims tres mesos per protestar contra la reforma de les pensions aprovada per decret pel govern de Macron que endarrereix l’edat mínima de jubilació dels 62 als 64 anys. El president francès s’ha mostrat inflexible a canviar la normativa, la qual cosa ha inflamat encara més els carrers. Aquest dijous, el Consell Constitucional ha de validar o no la controvertida reforma, aprovada per decret el 16 de març passat sense el vot de l’Assemblée Nationale.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.