Societat

La propietària de ChatGPT, investigada per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades

Inicia d’ofici una investigació a OpenAI i el Comitè Europeu de Protecció de Dades acorda crear un grup de treball per intercanviar informacions i coordinar accions

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha obert una investigació d’ofici a l’empresa nord-americana OpenAI, propietària del servei amb intel·ligència artificial ChatGPT, per un possible incompliment de la normativa. Fa uns dies el govern italià ja va decidir bloquejar aquest xat acusant a l’empresa creadora de recollir informació personal dels usuaris vulnerant la llei, de no garantir que no el fan servir els menors de 13 anys i de donar informacions que “no sempre corresponen” a la realitat.

La setmana passada, l’AEPD va sol·licitar al Comitè Europeu de Protecció de Dades (EDPB per les sigles en anglès) que s’inclogués aquest servei com a tema a abordar, en considerar que els tractaments globals que poden tenir un impacte “important” sobre els drets de les persones requereixen d’accions “harmonitzades i coordinades” en l’àmbit europeu. I aquest organisme, en el ple ha decidit crear un grup de treball per fomentar la cooperació i intercanviar informació sobre les accions dutes a terme per les autoritats de protecció de dades.

L’AEPD subratlla en un comunicat que “advoca pel desenvolupament i la posada en marxa de tecnologies innovadores” com la intel·ligència artificial “des del respecte ple a la legislació vigent”. L’entitat considera que “només des d’aquest punt de partida” es pot dur a terme un desenvolupament tecnològic “compatible amb els drets i llibertats de les persones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.