Política

conflicte bèl·lic a l’est d’Ucraïna

Putin torna a Ucraïna i visita les tropes a Kherson i Lugansk

El president rus, Vladímir Putin, ha tornat a visitar les tropes que lluiten a Ucraïna, en concret a les zones de Kherson i Lugansk, dues de les quatre regions annexionades per Rússia al setembre. És la primera vegada que el mandatari rus visita aquestes zones des de l’inici de la guerra, el 24 de febrer del 2022, segons va informar el Kremlin al seu lloc web. Fa just un mes, Putin ja va fer un viatge sorpresa a la ciutat de Mariúpol, al Donbass, només 48 hores després de l’ordre de detenció emesa pel Tribunal Penal Internacional (TPI) per crims de guerra a Ucraïna. Tot un desafiament cap a Occident. El viatge a Kherson i Lugansk va tenir lloc dilluns, tot i que Moscou no ho va fer públic fins ahir.

“El comandant en cap suprem de les forces armades de la Federació Russa ha visitat la seu del grup Dniéper en el comandament de Kherson”, va assenyalar Moscou en un comunicat recollit per Efe. Després, Putin va viatjar fins a la “caserna general de la unitat Vostok de la Guàrdia Nacional a la república popular de Lugansk”, va afegir-hi.

Segons el Kremlin, el president rus es va reunir amb diferents comandants militars. “És important per mi sentir l’opinió sobre com s’està desenvolupant la situació, sentir-los i intercanviar informació”, va afirmar el president rus a les tropes, segons l’agència TASS, que també va assegurar que Putin es va interessar per la situació a Zaporíjia.

Per la seva banda, fonts de la presidència d’Ucraïna van acusar Putin de visitar les escenes dels seus “crims” en una “gira especial pels escenaris massius” comesos per les seves tropes als territoris ocupats. “La degradació de Putin és impressionant”, va denunciar Mikhailo Podoliak, assessor del president ucraïnès, Volodímir Zelenski.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.