Salut

COMISSIÓ EUROPEA

Brussel·les demana reduir en un 20% el consum d’antibiòtics a la UE el 2030

L’executiu comunitari fa la proposta, que no és vinculant, per fer front a la resistència als antibiòtics, que provoca més de 35.000 morts cada any a la Unió

La Comissió Europea (CE) demana reduir en un 20% el consum d’antibiòtics a la UE el 2030 en una proposta per fer front a la resistència als antibiòtics, que provoca més de 35.000 morts cada any a la UE. L’executiu comunitari planteja, segons informa l’ACN, diversos objectius per fer front a un problema que avisa que si continua augmentant pot arribar a causar fins a 10 milions de morts cada any a tot el món i una reducció del PIB mundial d’entre el 2% i el 3,5%.

A més de la reducció en un 20% del consum d’antibiòtics, Brussel·les també demana que almenys el 65% dels antibiòtics utilitzats siguin dels que l’OMS considera que provoquen menys resistència.

La proposta de la CE, que no és vinculant, també planteja una reducció en la incidència d’infeccions sanguínies amb bacteris resistents als antibiòtics. El pla de l’executiu comunitari també inclou la necessitat d’assolir l’objectiu de reduir en un 50% les vendes globals d’antibiòtics utilitzats en la ramaderia i l’aqüicultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.