Societat

Els promotors del parc eòlic marí Tramuntana instal·len una boia de mesurament al golf de Roses

Volen obtenir dades per a una “caracterització” més precisa del vent, l’onatge, les corrents així com d’aspectes ambientals

Els promotors del parc eòlic marí Tramuntana han instal·lat una innovadora boia de mesurament al golf de Roses amb l’objectiu d’obtenir dades per a una “caracterització” més precisa del vent, l’onatge, les corrents així com d’aspectes ambientals, informa l’ACN. El sistema compta amb uns sensors pioners per detectar aus, cetacis i ratpenats, a més de paràmetres meteorològics i oceanogràfics. Els impulsors del projecte esperen que l’aparell permeti demostrar la “viabilitat” de l’eòlica marina a la zona, millorar les estimacions de producció del parc, i aportar dades de gran valor pel disseny dels aerogeneradors i les seves plataformes flotants. “Amb aquest prototip innovador podrem seguir investigant i aportant dades amb el màxim rigor per complementar els Estudis d’Impacte Ambiental. És un pas molt important per demostrar la compatibilitat i el respecte de l’eòlica marina flotant amb l’entorn i els ecosistemes”, remarca el director d’eòlica marina de Sener, Sergi Ametller.

El Tramuntana és un dels sis parcs projectats a la zona, inclosa als POEM aprovats per l’Estat on es podrà instal·lar eòlica marina. Preveu 33 aerogeneradors marins flotants a uns 24 km del golf de Roses i una capacitat de 500 MW.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.