Política

Changue (CUP): “El pitjor que pot passar a Barcelona és un pacte de dretes”

La candidata anticapitalista opina que aquest acord “inclou Trias i el PSC”

No descarta donar suport a un eventual pacte entre ERC i Comuns si inclou “polítiques netament independentistes”

Basha Changue, candidata a l’alcaldia de Barcelona per la CUP, considera que el pitjor que pot passar a Barcelona durant les municipals és que en sorgeixi “un pacte de dretes, i això inclou Trias i el PSC”. Així mateix, Changue també creu que caldria evitar un nou pacte entre l’actual alcaldessa, Ada Colau, i els socialistes.

En una entrevista concedida a l’ACN, la candidata cupaire no descarta que la seva formació doni suport a una aliança entre ERC i els Comuns, per bé que “amb condicions”, que adreça molt directament a Ernest Maragall, líder dels republicans, a qui insta a “tenir polítiques netament independentistes” que “ajudarien a tenir una conversa”, apunta Changue.

La CUP aposta pel decreixement turístic, deixar d’acollir el Mobile i “pacificar tota la ciutat”. També defensa una aplicació “la més restrictiva possible” del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), i fins i tot que se’n puguin retirar llicències als hotels que no compleixin certes condicions.

En les declaracions a l’ACN, l’alcaldable de la CUP ha subratllat que les seves “condicions de mínims” per tenir un debat sobre possibles investidures són la garantia dels drets de la ciutadania i la recuperació de la capitalitat de Barcelona dins dels Països Catalans.

En aquesta línia, Changue lamenta la falta de compromís independentista d’ERC, perquè “aposta per apuntalar l’Estat i apaivagar el conflicte nacional”. Això fa dubtar la CUP que la independència sigui un dels eixos “clau” de la candidatura de Maragall.

Pel que fa a les superilles, Changue subratlla que són una “bona idea” damunt del paper. Però que l’eina no s’utilitza com caldria si l’espai “es privatitza, s’omple de terrasses, i no es facilita que les veïnes dels barris més congestionats tinguin espais públics i accessibles i de lliure ús”. La candidata defensa que cal pensar en pacificar tota la ciutat “i no només pedaços aïllats”.

La CUP també aposta per crear una regidoria de la llengua catalana, i una “xarxa de ciutats” dels Països Catalans per generar un “espai de contrapoder” per fer avançar el conflicte amb l’Estat.

Finalment, la diputada al Parlament alerta que, probablement, a l’Ajuntament de Barcelona hi entrarà o bé la CUP o Vox: “Si la gent vol fer un fre antifeixista, l’únic vot útil som nosaltres”, conclou



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.