Política

Podem critica l’aval de les hipoteques del govern espanyol mentre el PP l’aplaudeix

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra (Unides Podem), ha dit que és una mesura “que ja van fer Botín i el PP”

L’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’avalar el 20% de la hipoteca a famílies joves i amb ingressos baixos o mitjans ha aixecat polseguera dins del mateix executiu, mentre ha tingut suports a l’oposició. Podem s’hi ha posicionat en contra i ha recordat que és una mesura que ja havia defensat el PP. La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, dirigent del partit morat, s’ha expressat amb contundència a les xarxes, defensant que “les propostes del PSOE en habitatge són contràries a l’interès general”. Ha afegit que els socialistes plantegen “una mesura per a finançar l’entrada de la hipoteca que ja van fer Botín i el PP, i que va fracassar al Regne Unit”. Belarra, de fet, ha hagut de rectificar pel que fa al suposat finançament del qual parla en la piulada per matisar que no és finançament, sinó un aval, però que hi estan en contra. De fet, el coportaveu de Podem, Pablo Fernández, ha afirmat que “aquesta mena de mesures” són les “van provocar la crisi immobiliària”. L’aposta de Podem és el topall a les hipoteques variables de menys de 300.000 euros, amb un diferencial del 0,1% durant un any, però no té el suport de l’executiu

En canvi, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha celebrat que el govern espanoyol “copiï i enganxi” una iniciativa que té la “paternitat” dels populars, segons ha manifestat, perquè ja l’havien proposada. Creu que ajuts com aquests són convenients per vetllar per l’accés a l’habitatge dels joves.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha defensat el posicionament del PSOE: “Hi ha gent que opta pel lloguer, però no podem tampoc demonitzar la compra”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.