Política

L’Ajuntament de Barcelona denuncia a la Fiscalia de Delictes d’Odi els càntics nazis a la manifestació de Desokupa

El consistori afirma que entre els autors hi ha un candidat de Vox a Rubí i “coneguts membres de grups neonazis”

L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat a la Fiscalia de Delictes d’Odi els càntics nazis i les salutacions de caràcter feixista que es van produir durant la manifestació de dijous passat davant l’edifici ocupat del Kubo, a la Bonanova, convocada per l’empresa Desokupa.

Segons ha explicat en un fil a Twitter el regidor de Drets de Ciutadania i Participació del consistori barceloní, Marc Serra, s’ha pogut identificar “alguns dels autors” d’aquestes accions, “que són coneguts membres de grups neonazis i un candidat de Vox” que concorre a la llista de Rubí.

Segons Serra, la col·laboració ciutadana i de periodistes ha permès que l’Oficina per la No Discriminació pugui identificar “diversos autors” de crits de ‘Sieg Heil’ i salutacions feixistes.

La denúncia ha estat registrada aquest mateix dimarts i Serra confia que la Fiscalia de Delictes d’Odi “investigui i arribi fins al final”. “A l’extrema dreta l’hem d’aturar des del carrer, però també des de les institucions. Mai més nazis sembrant odi i terror a la nostra ciutat”, clou el fil el regidor.

A la denúncia s’explica que a banda dels càntics nazis i les salutacions feixistes es van produir manifestacions “incitant a l’odi ideològic” contra persones que s’identifiquen com de signe contrari, “així com contra la pròpia alcaldessa de Barcelona, Ada Colau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.