Societat

El síndic de Barcelona insta l’Ajuntament a limitar la transmissió de llicències de pisos turístics

Amb la interpretació que es fa del PEUAT, les restriccions només s’apliquen a les noves altes

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha instat l’Ajuntament, i per tant també els futurs responsables del consistori de la capital, que revisin la interpretació que s’ha fet del pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) i que limiti la transmissió de llicències a les zones amb més allotjaments d’aquest tipus.

La recomanació de la Sindicatura té l’arrel en la queixa d’una ciutadana, veïna de l’Eixample, que s’hi va adreçar per exclamar-se de les molèsties que pateix pel fet de tenir pisos turístics a la seva finca, sense que ni els propietaris ni la Guàrdia Urbana se’n fessin responsables. Després d’analitzar la normativa, el síndic considera que la interpretació que es fa de l’article 26.2 del PEUAT perpetua les habilitacions d’habitatge d’ús turístic (HUT) en vigor en zones ja sobrecarregades de la ciutat mitjançant la seva transmissió, i “propicia l’explotació turística sobre l’habitatge habitual i permanent”, segons declaracions recollides per l’ACN.

La institució considera que s’ha de ser molt estricte en els traspassos que es comuniquin, de moment i mentre no es modifiqui aquesta interpretació, i que no s’han d’acceptar en cap cas aquells que tinguin expedients disciplinaris o sancionadors en tramitació. Alhora, avisa que amb la interpretació actual, aquesta mesura de no-transmissibilitat s’aplica únicament a les noves altes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.