Política

diari de campanya

Les ombres d’Ada Colau

Va d’ombres. L’ombra està renyida amb l’ego. Ningú vol que els mèrits propis es vegin enfosquits, amagats, per l’acció d’un altre. És una situació desagradable. I va d’ombres perquè ahir Ada Colau en va voler parlar perquè, al cap i a la fi, les campanyes electorals van d’això, de fer ombra al rival per tal que els mèrits que un creu tenir llueixin amb més esplendor i es tradueixin en vots a les urnes.

L’alcaldessa en sap molt, d’ombres, de fet fa vuit anys que combat la que sobre la seva acció de govern intenten desplegar molts actors de la ciutat, no només polítics. Potser per això, ahir va triar l’espai lluminós dels jardins del Doctor Pla i Armengol, un indret fantàstic de la ciutat, per explicar una nova promesa electoral consistent a fer ombra a petits i gent gran, i no pas metafòrica, sinó física.

És propòsit de l’alcaldessa, si torna a governar, emprendre un conjunt de mesures per fer la ciutat resilient als efectes del canvi climàtic desplegant “16 hectàrees d’ombra a parcs i jardins, carrers i places dures”. Amb el mateix propòsit de combatre la calor –la ciutat va tenir 70 nits tropicals l’estiu passat–, s’incrementaran els refugis climàtics fins a 400 i es destinaran 90 milions d’euros a climatitzar totes les escoles de la ciutat i els habitatges amb serveis de gent gran.

Promesa l’ombra reconfortant, Colau també va tenir temps per fer ombra política als que considera els seus grans rivals: Trias i Collboni. D’ells va dir que més que protegir la ciutat del canvi climàtic estan per mirar cap a un altre costat pel que fa al cotxe contaminant i afegir elements nous de contaminació ampliant l’aeroport. Collboni també va rebre per fer seguidisme de la dreta en el debat sobre els ocupes.

I tot sota l’ombra deliciosa dels arbres que formen un petit bosc als jardins Pla i Armengol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.