Medi ambient

La CHE mantindrà la meitat de la dotació d’aigua per als regants del Delta fins a final de juliol

Els pagesos de l’Ebre confien poder culminar el cicle productiu de l’arròs fins a mig agost

La comissió de desembassament de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha informat aquest divendres a les comunitats de regants del Delta de l’Ebre que mantindrà la meitat de la dotació d’aigua fins a final de juliol. L’anunci ha tranquil·litzat els regants presents a la reunió amb l’organisme, que temien que les restriccions s’endurissin i que ara confien que, amb aquest manteniment, tot i que escàs, podran mantenir el cicle productiu de l’arròs fins a mitjan agost. Actualment es disposa d’un cabal de 26 metres cúbics a l’embassament de Mequinensa i en surten 120 per satisfer les concessions i el cabal ambiental del tram final.

En declaracions recollides per l’ACN, el president de la Comunitat de Regants de la Dreta, Manel Ferré, ha qualificat l’actual panorama de “complicat i dificultós”, sobretot per l’escassetat de les aportacions, sumada al ritme d’aigua que s’allibera dels pantans per als usuaris i el cabal ambiental. Tot i l’anunci d’avui, es faran reunions mensuals de seguiment per valorar l’evolució de les reserves i dels cabals.

Queda pendent, segons ha recordat Ferré, la possible aportació dels 20 metres cúbics per segon de canal ambiental que la Generalitat creu que haurien de transportar els canals de regadiu per mantenir les funcions ambientals del Delta. Un debat que de moment no s’ha abordat i que s’haurà de negociar entre administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.